200.000 dollar qazandığı lotereyanı pul kisəsində unudub
DTX və DSX birgə əməliyyat keçirdi - Saxlanılan var
Lerikdə 100 yaşayış məntəqəsi qazsızdır - Başçının müavini
Fransadakı səfirimiz tədbirə niyə çağırılmayıb?
Hansı sahədə olursa olsun... - Prezident
“Malibo” MTK vətəndaşa liftdən istifadəyə icazə vermir
Viktor Hüqo nəyə görə Makronun üzünə tüpürərdi?
Onlar müharibəni cibimizə atıb getdilər - Simonyan
“RabitəBank” keşbək faizlərini aşağı salır
Ukraynanı dəstəkləyən rus həbs edildi


28.02.2018  14:08 

Qidalar haqqında duymadığınız həqiqətlər





A+  A-

Düzgün və saglam qidalanmaq hamımız üçün lazim olduduğu kimi qidanın tərkibi, faydalılığını da bilmək həm zəruri, həm də maraqlı olmalıdır. Bəs görəsən , qidalar haqqında bildiklərimizin hamısı doğrudurmu?!
XəzərNews.az Foodinfo.az-a istinadən sizə qidalar haqqında duymadadığınız (ola bilsin bəzilərini bilirsiniz) həqiqətləri təqdim edir:

Ağ şokoladın tərkibində kakao olmadığı üçün şokolad deyil;
Bir fincan qəhvə bədəndəki qan dövranını önəmli dərəcədə artırır;
Tərkibində ən çox su olan qida qarpızdır;
8 qram hind qozu yesəniz, bu paranoyaya səbəb olar, bununla da özünüzə və ətrafdakılara ziyan vermiş ola bilərsiniz.
C vitamininin şahı bilinən portağal tərkibində C vtamini olan qidalar arasında ilk 10-luğa belə düşmür (kividəki c vitamini portağaldakından iki dəfə çoxdur);
Yaxşı bişmiş yumurtanı fırlatsanız, çoxlu fırlanacaq, lakin az bişmiş və ya bişməmiş yumurta firlanmaz;
Pendir və qara şokolad diş çürüməsinin qarşısını alır;
Qazlı suların üzərində yazılan “soyuq için” ifadəsi suyu soyuq içməyin ləzzətli olduğunu deyil, qazların həll olması ilə əlaqədardır;
Bəzi meyvələr və tərəvəzlərlə bədənimizdəki orqanlarla böyük oxşarlığı var:
Pomidorda ürəkdə olduğu kimi 4 kamera var və qırmızı rəngdədir. Bu da pomidorun ürəyə çox faydalı olduğunu göstərir. Hamımızın bildiyi kimi qoz beyinə bənzəyir və beyin üçün olduqca faydalıdır. Lobya böyrək şəklindədir və böyrəklərə çox yararlıdır. Şirin kartof şəkil olaraq mədəaltı vəziyə (pankreasa) oxşayır. Bu kartof şəkər xəstələrinin glisemik indeksini balanslaşdırır.

Xəbər 1858 dəfə oxunub.





BÜTÜN XƏBƏRLƏR +