AAYDA-nın vəzifəli şəxsi içkili halda saxlanılıb
Zəngəzur dəhlizi TRIPP adlanacaq?
Qazi Siyəzən Mərkəzi Xəstəxanasından şikayət etdi
Tovuzda 54 ədəd saxta araq aşkar edilib
“Oğluma 100 minlik saat almışdım”- Akif Həsənov
“Azəriqaz”ın xanım əməkdaşına hücum edən şəxs həbs olundu
Putin sülh danışıqlarına hazırdır - Tramp
Silahlı şəxs McDonald`sı ələ keçirdi
Almaniya Ukraynadan gələn qaçqınlara yardımı kəsir
Avtoyuma məntəqəsindən maşın oğurlandı


22.01.2020  08:51 

Albalı yemək üçün 5 SƏBƏB





A+  A-

Albalı – vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin daş meyvədir.
XəzərNews.az “MedikForum.ru”ya istinadən onun beş faydasını təqdim edir:

- Albalını qidaya əlavə etməklə ürəyin sağlamlığını qorumaq olar. “Nutrients” jurnalında dərc edilən tədqiqat göstərmişdi ki, meyvə ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizədə yetərincə rol oynayır. Xüsusilə də, onun miokard infartkı riskinin azalması üçün xeyirli olması məlum olmuşdu.

- Meyvənin tərkibindəki antioksidantlar müxtəlif xroniki xəstəliklərlə bağlı olan turşuluq stresi ilə mübarizədə kömək edir. Tədqiqatların icmalı göstərmişdi ki, albalının qidaya əlavə olunması təkcə turşuluq stresini aşağı salmır, həm də sistemli iltiabı azaldır.

- Albalının anti-iltihabi xüsusiyyətləri artrit və podaqradan əziyyət çəkən insanlar üçün xeyirlidir. Tədqiqat göstərmişdi ki, iki pors albalı qəbul edildikdən beş saat sonra iltihabi markerlər və sidik turşusunun səviyyəsini yetərincə aşağı salır.

- Albanının tərkibindəki melatonin yuxu siklini tənzimləməyə kömək edir. Orqanizmdə melatoninin yüksək səviyyədə olması yuxunun ümumi keyfiyyətini yaxşılaşdırır.

- Albalıdakı anti-iltihabi və antioksidant birləşmələr fiziki iş nəticəsidə yaranan əzələ ağrılarını azaldır.

Xəbər 3192 dəfə oxunub.




07.08.2025  15:48 

Zəngəzur dəhlizi TRIPP adlanacaq?

07.08.2025  13:20 

41 dərəcə isti olacaq

07.08.2025  11:27 

Pomidorla dolu “Qazel” aşdı

07.08.2025  11:17 

Cahangir Əsgərov ölkədən gedib?

06.08.2025  22:23 

Dissertasiya səviyyəli kitab


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +