“Söyüş blogerləri“nin sponsoru Adnan imiş - İddia
Ukraynanın sülh danışıqlarında... - Stefançukdan açıqlama
Şeyxin qızının və nəvəsinin obyektlərinin istismarına icazə verdi
Diaspor sədri Krım Platformasının IV Parlament Sammitində - Foto
Siyasi təzyiq altındayıq -Zelenski
Türkiyə dünyanın parlayan ulduzudur - Ərdoğan
Rus ordusu Zatişye işğal edib
“LeoBank”ın kampaniyasının məqsədi nədir?
Bu gündən xanım sürücülər “BakuBus”da
Sabaha gözlənilən hava şəraiti açıqlandı


22.01.2020  08:51 

Albalı yemək üçün 5 SƏBƏB





A+  A-

Albalı – vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin daş meyvədir.
XəzərNews.az “MedikForum.ru”ya istinadən onun beş faydasını təqdim edir:

- Albalını qidaya əlavə etməklə ürəyin sağlamlığını qorumaq olar. “Nutrients” jurnalında dərc edilən tədqiqat göstərmişdi ki, meyvə ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizədə yetərincə rol oynayır. Xüsusilə də, onun miokard infartkı riskinin azalması üçün xeyirli olması məlum olmuşdu.

- Meyvənin tərkibindəki antioksidantlar müxtəlif xroniki xəstəliklərlə bağlı olan turşuluq stresi ilə mübarizədə kömək edir. Tədqiqatların icmalı göstərmişdi ki, albalının qidaya əlavə olunması təkcə turşuluq stresini aşağı salmır, həm də sistemli iltiabı azaldır.

- Albalının anti-iltihabi xüsusiyyətləri artrit və podaqradan əziyyət çəkən insanlar üçün xeyirlidir. Tədqiqat göstərmişdi ki, iki pors albalı qəbul edildikdən beş saat sonra iltihabi markerlər və sidik turşusunun səviyyəsini yetərincə aşağı salır.

- Albanının tərkibindəki melatonin yuxu siklini tənzimləməyə kömək edir. Orqanizmdə melatoninin yüksək səviyyədə olması yuxunun ümumi keyfiyyətini yaxşılaşdırır.

- Albalıdakı anti-iltihabi və antioksidant birləşmələr fiziki iş nəticəsidə yaranan əzələ ağrılarını azaldır.

Xəbər 3217 dəfə oxunub.




24.11.2025  15:35 

Rus ordusu Zatişye işğal edib

23.11.2025  11:11 

Sabah hava yağmursuz keçəcək


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +