Artur Sarkisyan məhkəmənin qərarı ilə həbs edilib
Xərçəngin dərmanı tapılıb, ancaq onu gizlədirlər... - Tibbi ekspert
Noutbuk və müşahidə kamerası oğurlanıb
Ərdoğan prezident seçkilərinin tarixini açıqladı
İlham Əliyev Əbu-Dabiyə getdi
Əbu-Dabi görüşü nə vəd edir? - ŞƏRH
Osmanlı Restoranda - Sumaq qum, dönər zəhər kimi...
Trampın taarif siyasəti ABŞ-a 300 milyard dollar qazandıracaq
Rəsmi Bakıdan İranın Ermənistandakı səfirinə CAVAB
Qaynar xətt işləmir, cavab verən yoxdur... - Həmkarları tənqid etdi


25.10.2019  09:06 

Bu məhsulları bir-biri ilə qarışdırmaq olmaz





A+  A-

Bir-birini tamamladığını zənn etdiyimiz və unudulmaz dad palitrası yaradan məhsullar zərərli imiş.
XəzərNews.az-ın məlumatına görə, bu barədə “Komsomolskaya pravda”ya həkim, endokrinoloq-diyetoloq Yekaterina İvannikova danışıb.

İlk növbədə kakao ilə südün qarışığını unutmaq lazımdır. Kakaonun tərkibində olan otqulağı turşusu kalsiumu həzm etməyə imkan vermir. Bu cür kombinasiya sidik daşı xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlara da əks göstərilib.

Həkim cem və ya mürəbbə ilə yeyilən ağ çörəkdən imtina etməyi məsləhət görür. Rəfinə olunmuş buğda ununun tərkibində onsuz da tez həzm olunan karbohidratlar var. Giləmeyvəli desert isə situasiyanı yanız kəskinləşdirir. Bu, qanda şəkərin səviyyəsinin qalxmasına gətirib çıxara bilər.

Daha sonra kəpəklə südün qarışığı gəlir. Kəpəyin tərkibində olan fitin turşusu süd kalsiumu ilə bərabər həll olunmayan birləşmələr yaradır. Bu səbəbdən qidanın həzm prosesi çətinləşir.

İvannikova toyuqla ciyəri də unutmağı məsləhət görür. Tərkibində sink və B9 vitamini olan ayrı-ayrılıqda iki faydalı məhsul bir-birinə həzm olunmaqda mane olur.

Və nəhayət, pizza ilə qazlı su heç də yaxşı tamalama deyil. Karbohidrat, zülal və trans yağlar mədənin aktivliyini aşağı salmaqla yanaşı qarında köp yaradır. Bundan əlavə, belə bir kombinasiya insanda yalançı aclıq hissi yaradır.

Xəbər 3397 dəfə oxunub.




09.07.2025  14:51 

İlham Əliyev Əbu-Dabiyə getdi

09.07.2025  11:54 

Rusiyada avtomobil bazarı çökür


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +