Rəfael Fiziyev məsciddə sinə döydü - Foto
“Nənələr“in 89 yaşlı üzvü vəfat etdi
Telejurnalist ABŞ-da vətəndaşlıq statusu alıb
Polis qoşunları Eçmiədzinin Ana taxtına daxil olub
Dneprə hücum zamanı ölənlərin sayı artır
Partlayış niyə baş verdi?.. - FHN məlumat yaydı
Prezident Polşanın yeni səfirini qəbul etdi
DİN və Komitə əhaliyə müraciət etdi
Bağını narkotik plantasiyasına çevirən şəxs tutulub
Bakıda güclü partlayış baş verib


26.08.2019  11:20 

Bu içkilər qanı qatılaşdırır





A+  A-

Qan bütün orqanizmi oksigenlə təmin edən və həyat mənbəyi olan ən vacib mayedir. Qanın keyfiyyəti, dövranı birbaşa insanın səhhətinə təsir edir. Həddən artıq qatı qan yorğunluq, əsəbilik, ürək xəstəlikləri, əqli zəiflik gətirir. Qatı qan tromb yaranması və damar tıxanmasını aktivləşdirir. Belə olan halda, qanı qatılaşdıran ərzaq və içkilərə əl gəzdirmək lazımdır.
XəzərNews.az BakuPost-a istinadən qanımızı qatılaşdıran və hər gün istifadə etdiyimiz 5 içkini təqdim edir.

1.Şirin qazlı içkilər

Fruktoza, saxaroza, aspartam qanı qatılaşdırır

2. Qəhvə

Sidikqovucu olduğu üçün suyu orqanizmdən qovur və qan qatılaşır

3.Tünd qara çay

Qanın tərkibinə müsbət təsir etmir, çay içənlər su qəbul etmir ki, bu da orqanizmdə maye qıtlığı yaradıb, qanın sürətini və miqdarını da azaldır

4.Alkoqol içkilər

Onlar da sidikqovucudur. Orqanizm aktiv şəkildə maye itirir. Beynin susuzlaşmasına səbəb olur.

Müntəzəm olaraq spirtli içki içənlərdə mineral defisiti olur ki, bu zaman qan qatılaşır və ürək-damar sistemi oksigen almır

5.Bəzi bitkilərdən çaylar

Gicitkan, zveroboy, quşarmudu çayı, mors vitamin K ilə zəngin olduğundan qanı lap qatılaşdırır. Bu tromb əmələ gətirər. Ümumiyyətlə qanı qatı olanlar qan durulaşdırıcılar içməli və yemək, içməyini buna uyğun seçməlidir

Xəbər 2979 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər

26.06.2025  10:11 

Məhərrəm ayı başlayıb

26.06.2025  10:05 

Ordumuzun hərbçisi vəfat edib


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +