İlham Əliyev filippinli həmkarını təbrik edib
Ankaranın BRICS planı işə düşdü- Kağız üzərindəki müttəfiqlər çaşqınlıq içində- Rusiya və Çin isə...- SENSASİYA
İctimai Birlik azsaylı xalqlarla bağlı yeni layihənin icrasına başlayıb
Prezident beynəlxalq sərgidə çıxış edib... - Bakıda
Sərdarlı ailəsi Qərbi Azərbaycan Araşdırmalar Mərkəzini ziyarət edib - fotolar
Nefti olmayan ölkələr nefti olan ölkələri ittiham etməməlidir -Prezident
“İran tərəfi əməkdaşlığı davam etdirəcək”- MCP Başqan müavini
İran prezidentinin öldüyü qəzada təxribat izləri...
Bizim də məqsədimiz elə budur – DABF İH-nin üzvü
Türkiyə ilə yanaşı İraq da prosesə dəstək verəcək


10.11.2021  10:33 

Bu qidalar koronavirusa qarşı faydalıdır





A+  A-

Heyvan mənşəli və rafinə edilməmiş bitki mənşəli yağlar koronavirus pandemiyası zamanı insan qidasının tərkib hissəsi olmalıdır.

XezerNews.az Oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Federal Tibbi və Bioloji Agentliyinin professoru, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva öz tövsiyələrini verib.

Həkimin sözlərinə görə, bu məhsullarla zəngin qidalar iltihab əleyhinə qorunma təmin edə bilər, xüsusən də virusun yayılmasına müqavimət göstərir.

Dietoloq pəhrizə sarı yağ (inək südündən hazırlanır, qhi də deyilir) daxil etməyi məsləhət gördü. Onun sözlərinə görə bundan gündə 1,5-2 çay qaşığı istehlak edilməlidir.

"Səhər yeməyi üçün toyuq və ya bildirçin yumurtası immunitetin qorunması üçün çox vacib olan A, D və E vitaminlərinin mənbəyidir", - deyə o, əlavə edib.

Həkim gün ərzində - qoz-fındıq və müxtəlif toxumların istehlakını də məsləhət görüb.

"Bu məhsulları qızartmamaq vacibdir, yoxsa yağları oksidləşir", - deyə o, xəbərdarlıq edib.

M.Koroleva həmçinin yeməklərdə şimal dənizləri balıqları, zeytun yağı, cücərmiş buğda, avokado və arqan ağacı yağından istifadəni tövsiyə edib.

Xəbər 2061 dəfə oxunub.




Bölməyə aid digər xəbərlər


BÜTÜN XƏBƏRLƏR +